Lipogems – A zsírszövet regeneráló ereje

A Lipogems zsírátültetési eszköz és technológia az emberi zsírszövetben nagy számban jelen lévő, könnyen hozzáférhető, regeneratív tulajdonságokkal rendelkező sejtek hatásának kiaknázására kifejlesztett rendszer.

A zsírátültetés kedvező hatásait már az első világháború óta kihasználja az orvostudomány, de a tudományos kutatások, csak az elmúlt időszakban tárták fel ezen regeneratív sejtek MSC-k  -Mesenchymal Stem Cells (Mezenchimális Őssejtek) / Medicinal Signalling Cells  – igazi erejét és sokrétű felhasználhatóságát.

A technológia mögött álló kiemelkedő szakértői és kutatógárda, a legszélesebb körű nemzetközi minősítések (CE – Európa, FDA – USA, FDA Saudi Arabia – Közel-Kelet, ARTG – Óceánia) garantálják a technológia minőségét.

2016-ban az „Orthopedics This Week” amerikai ortopédiai platform a leginnovatívabb 11 új, a sport-medicinában használt termék közé választotta a Lipogems-t.

A technológiával nyert sejtállomány regeneratív képességei a tudományos érdeklődés középpontjába kerültek. Egyes, az ortopédián és a szépészeti beavatkozásokon túli, orvos-szakmai szempontból nagy kihívást jelentő kórképek esetén (pl. hasnyálmirigy-problémák, krónikus hangszálgyulladás, nőgyógyászat, proktológia, Chron-fisztulák, stb.) jelenleg is mintegy 40 klinikai kutatás van folyamatban.

A Lipogems humán alkalmazásain túl, kimagasló eredményeket ér el világszerte az állatgyógyászat (sportlovak, ebek, stb.) területén is.

Szeretne többet megtudni? Üzenjen nekünk!